Kymmenen hyvää syytä asentaa Humi-kosteusanturit omaan kotiin

  • Humi-tuotteiden elektroniikka ei vanhene – saat tietää rakenteiden kosteusmuutoksista vaikka vuosikymmenten kuluttua.
  • Helppokäyttöiset anturit eivät tarvitse päivitystä, pattereita tai virtaa – tuotteiden käyttö on ajatonta ja ikuista.
  • Humi-antureilla ja Humi D -lukulaitteella varmistat kosteustilanteen nopeasti ja saat ne käyttöösi vaivattomasti suoraan Vigilan Oy:ltä tai jälleenmyyjiltämme.
  • Tilaa kosteusanturi ja tee mittaus nykyisen kotisi peruskorjauksen yhteydessä tai pyydä rakentajaasi asentamaan Humi-anturit jo uuden kodin rakennusvaiheessa.
  • Suorita kosteusmittaus esimerkiksi uuden rakennuksen käyttöönoton yhteydessä – näin saat lähtö- ja vertailuarvon myöhemmille mittauksille.
  • Mittaa kosteusarvot säännöllisesti, esimerkiksi vuosittain – vertaa, tarkkaile ja toimi tarvittaessa. 
  • Valmiiksi asennetut kosteusanturit on mitattavissa helposti myös esimerkiksi kuntotarkastuksen yhteydessä, jolloin ne helpottavat kiinteistösi myyntiä ja nostavat sen jälleenmyyntiarvoa.
  • Humi-kosteudenmittausmenetelmä ei hajota kalliita kaakeleita tai rakenteita – mittaamisesta ei aiheudu remonttia vaativia toimenpiteitä, kuten perinteiset kosteudenmittausmenetelmät yleisesti vaativat. 
  • Humi-tuotteet ovat edullisia ja kustannustehokkaita. 
  • Helppo asennettavuus ja selkeät asennusohjeet.

Putkiremontti / Kylpyhuoneremontti

Mikäli taloyhtiöösi / omakotitaloosi on tulossa putkiremontti tai jos olet remontoimassa kylpyhuonettasi, Humi-kosteusantureilla voit varmistaa märkätilasi rakenteiden kunnon rakentamisen aikana sekä vuosia remontin jälkeen.


Mikäli haluat varmistaa vesieristeen pitävyyttä ja kosteudelle kriittisten alueiden, kuten lattiakaivon tai suihkuvyöhykkeen kosteusarvoja, on Humi-tuotteet oikea valinta. Humi-antureita on toimitettu yli 60 000 kappaletta vuoteen 2018 mennessä, joten olemme markkinoiden käytetyin anturivalmistaja.

Oman talon rakentaminen

Uuden talon rakentamisen yhteydessä on hyvä miettiä, miten kosteudenhallinta tulisi ratkaista. Olemme kehittäneet Humi-kosteusanturit niin, että saat hyödyn oman kotisi kosteudenseurannasta jo rakentamisen aikana sekä vielä vuosienkin päästä. Jo useat talovalmistajat käyttävät meidän antureitamme, joten jos olet tilaamassa omaasi, varmista toimittajaltasi kuinka he ovat ratkaisseet kosteudenhallinnan!


Rakentamisen aikana kriittisin vaihe on varmistaa, että lattia- ja seinärakenteet ovat riittävän kuivat pinnoitustöiden aloittamiseksi. Humi-antureilla saat tiedot nopeasti ja vaivattomasti.