Vigilan Oy erbjuder en tillförlitlig och
och lättanvänd
Humi fuktsensor
för övervakning av strukturell fukt

Vigilan Oy:s Humi-Control-System® erbjuder en lösning för att upptäcka och förebygga fuktskador. Humi-Control-System® har utvecklats i samarbete med Aalto-universitetet och andra betydande partners. Humi-Control-System® är en lösning för övervakning av strukturell fukt och för förebyggande och upptäckten av potentiella fuktskador.

 

Vår lösning ingår också i de nya riktlinjerna "Mätning av relativ fuktighet i betong" RT 103333.

 

Vi har också en ny funktion för fukthantering och övervakning enligt Kuivaketju10. De nya sensorerna mäter och skickar fukt- och temperaturdata direkt till Vigilans IoT-applikation. Det är också möjligt att manuellt importera till appen data från passiva Humi 2-fuktsensorer för byggnader.

Om du är i behov av omfattande fukthantering,
kontakta oss och be om en offert!

Humi-Control-System® stöds av en högkvalitativ och omfattande forskning och utveckling 

Humi-Control-System®-fuktövervakningssystemet bygger på forskningsprojektet RAKO som genomfördes vid TKK:s laboratorium för tillämpad elektronik och som var en del av Tekes Terve Talo-målprogram.


Parterna och finansiärerna av TKK:s forskningsprojekt var följande enheter: Tekes, Esbo stad, Koskisen Oy / Herrala-Talot, Lohja Rudus Oy, Uleåborgs universitet, Rakennusteollisuus RT, UPM-Kymmene / Rafsec Oy, Saniroc Oy, Finska Försäkringsbolagens Centralförbund och TKK:s byggnadsteknik.


Utgångspunkten för forskningsprojektet var att hitta ett icke-förstörande, billigt, tillförlitligt och lättanvänt system för mätning och övervakning av fukt. Det nya systemet lämpar sig för mätning och övervakning av strukturfukt i olika konstruktioner i både nya och renoverade byggnader. 

 


Systemet kan användas för att övervaka både torkning av konstruktioner under byggtiden och den långsiktiga variationen i fuktinnehåll, vilket gör det till ett idealiskt verktyg för byggnadsunderhåll och kvalitetsövervakning.

Våra lösningar

Vigilan Oy – pålitlig expertis med gedigen erfarenhet

Vigilan Oy är ett Helsingforsbaserat företag som specialiserat sig på fukthantering. Vi vill erbjuda säkra och lättanvända lösningar för fuktmätning i byggnader. Vigilan Oy:s värderingar är kvalitet och pålitlighet. Vi värdesätter våra kunder och vill investera i goda och långsiktiga kundrelationer. Vårt unika Humi-Control-System® är resultatet av högkvalitativ produktutveckling, som vi har utvecklat tillsammans med vårt betydande partnernätverk.

 


Kontakta oss – vi svarar gärna på dina frågor och berättar mer om vår produkt.

Kontakta oss!

* Obligatoriska fält

Ni kan skicka mig erbjudanden och information i framtiden.